Wat is Hiit Kids?

Het Hiit Kids programma is speciaal ontworpen om kinderen meer te laten bewegen, zelfvertrouwen op te bouwen, werken in een team en – het meest belangrijke – plezier te hebben! Hiit Kids maakt op een leuke manier kinderen sneller, sterker en fitter!

De voordelen

Veel onderzoeken laten zien dat bewegen voor kinderen erg belangrijk is. Met het Hiit Kids programma krijgen kinderen:

  • Sterkere spieren en botten
  • Een gezondere lichaamssamenstelling
  • Minder kans op overgewicht
  • Minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte betere schoolprestaties een betere kijk op het leven en meer zelfvertrouwen Fysieke voordelen

Hiit Kids is geweldig voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van gewichtheffen tot gymnastiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels. Hoe meer kinderen worden uitgedaagd als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen ze ontwikkelen en deze behouden ze de rest van hun leven.

Emotionele voordelen

Hiit Kids is qua emotionele ontwikkeling vergelijkbaar met andere sporten. In het programma werken we met kinderen aan sportiviteit, leiderschap, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit zijn allemaal vaardigheden die kinderen zullen helpen in het leven succesvol te worden. Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die aan Hiit Kids doen. Als hun lichamen fitter wordt en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in andere (sport) situaties. Er zijn kinderen die een hoop gewicht zijn verloren dankzij Hiit Kids. Dit resulteert in een grote verandering in het lichaamsbeeld en een grote boost in het zelfvertrouwen. Dit is vooral belangrijk in de pre-tienerjaren.

Sport als levensstijl

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen plezier hebben in sport. Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat sport een prioriteit voor het leven blijft. Gezond eten wordt een natuurlijke en normale keuze en actief zijn wordt iets wat ze “gewoon” vinden.

Is krachttraining veilig voor kinderen?

Volgens de gezaghebbende Amerikaanse Vereniging van Kinderartsen (AAP) is krachttraining voor kinderen niet alleen veilig maar wordt het ook sterk aangeraden. Indien onder goede begeleiding gevarieerde krachttraining wordt aangeboden, is dit een grote meerwaarde voor de ontwikkeling en groei van het kind. Krachttraining richt zich niet op het vergroten van spiermassa maar op het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen en technisch veilig uitvoeren van de oefening.

 

Voor wie

Hiit Kids is voor kinderen tussen 5 en 18jr. Bij Hiit Kids wordt er getraind in verschillende leeftijdsgroepen: Kids 5-12jr en Teens 12-16jr. Hiit Kids is een erg goede aanvulling op een bestaande sport.

 

Heb je interesse, neem dan contact op met:

Info@respectgym.nl
Aanmelden/Proefles

Aanmelden voor Hiit Kids of een proefles volgen kan via de aanmeld pagina; vul de gegevens in en er wordt contact met je opgenomen. Kinderen hoeven geen introductielessen te volgen.

Kosten
Kids 1 x per week: € 14.00 p.m
Kids 2 x per week: € 20.00 p.m
Kids betalen geen inschrijfgeld en hoeven geen introductielessen te volgen