Hennie Mandemaker boks trainingen

De boks trainingen worden gegeven door Hennie Mandemaker. Hennie is onder andere coach geweest van het olympische boksteam van China.  De Bosschenaar is voor een periode van minstens drie maanden coach geweest van het olympisch team uit de Chinese provincie Guangzhou. Tevens trainde hij team voor de World Series of Boxing. Ook heeft Hennie grote namen Rafik Harutjunjan, Hüsnü Kocabas, Max van der Pas en Peter Müllenberg getraind. De profboksers hebben allen een goede carrière achter de rug met de samenwerking van Hennie Mandemaker. De Bosschenaar heeft al drie boksers een wereldkampioenschap afgeleverd. De ervaren bokstrainer komt nu bij Respect Gym boks lessen geven.

Boksen - Lesrooster

Dinsdag:
Boxing class van 19.00 t/m 20.30
Woensdag:
Ladys boksen 19.30 t/m 20.30
Donderdag:
Boxing class van 19.00 t/m 20.30

Zaterdag
Boxing class van 12.00 t/m 13.30
Ladys boksen van 10.00 t/m 11.00 door Ando Mirzoyan
Funboksen 11:00-12:00

Zondag
Boxing class van 11.00 t/m 12.30

 

Boksen

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan.

Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken, of te winnen op bijvoorbeeld een knock-out (KO). Dat kan door enkele stoten of combinatie van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek. Kracht is evenveel nodig als pure snelheid om een tegenstander zowel snel en hard te kunnen raken. Naast het traditionele mannenboksen worden ook bokskampioenschappen voor vrouwen gehouden.

Wat heb je nodig tijdens deze training?

Om te beginnen heb je een paar bokshandschoenen nodig. Heb je deze niet? No worries, wij hebben verschillende setjes bokshandschoen die je gratis kunt gebruiken. Een handdoek en een bidon met water zijn overigens geen overbodige luxe. Je zult het nodig hebben tijdens deze workout

De voordelen van Boksen

Fysieke voordelen van boksen zijn bijvoorbeeld:
-Het krijgen van een zeer goede aerobic conditie
-Het krijgen van een metabolisch trainingseffect
-Het verbranden van veel calorieën
-Het vergroten van kracht, snelheid en hand-oog coördinatie

Er zijn nog veel meer fysieke voordelen, maar laten we ook eens kijken naar de mentale en emotionele voordelen. Boksen kan een geweldige manier zijn om van stress en angsten af te komen. Het helpt ons te focussen op iets heel anders dan datgene wat ons op dat moment zoveel stress bezorgt. Terwijl we aan het boksen zijn met anderen, vindt er onderlinge interactie plaats, iets wat veel klanten tegenwoordig missen in hun dagelijks leven.

 

Bep van Klaveren memorial. Kort reportage Husnu ...

Geplaatst door Rifat Ihtiyar op vrijdag 19 december 2014

Explosieve punching With the CoachTesting out the new SCHLAGWERK Gloves

Geplaatst door Rafaël Harutjunjan op woensdag 21 januari 2015